Vicevært og gårdmand er centrale ydelser indenfor ejendomsservice

0
83

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Ejendomsservice omfatter en bred vifte af ydelser. De forskellige ejendomme kan selv vælge, hvilke ydelser, de vil vælge til. Der er muligheder for at vælge viceværtordning, gårdmand, trappevask, vinduespudsning, tagrens, facaderens, fliserens, akut hjælp ved vandskader samt tilsyn med ABA- og AVS-anlæg.

Her kommer vi nærmere ind på to af kerneydelserne, nemlig viceværtordningen og gårdmandsordningen. Fra gammel tid er der tradition for, at andels- og ejerforeninger har deres egen vicevært og gårdmand. I nyere tid bruger mange de professionelle firmaer, der tilbyder ejendomsservice, og vælger også at bruge firmaets vicevært- og gårdmandsordning.

En vicevært har mange funktioner

Viceværten har en helt central rolle hos de mange andels- og ejerforeninger i storbyerne. En af de ydelser der følger med, når man vælger en viceværtordning gennem ejendomsservice, er en daglig telefontid, hvor alle beboere kan henvende sig. Herudover er der er døgnvagt, hvis der opstår akutte situationer. Viceværten står også for det almene tilsyn med ejendommens generelle tilstand.

Viceværten foretager selv mange af de småreparationer, der jævnligt skal udføres i en ejendom. Herudover sørger han for kontakt og tilsyn med håndværkere, når der skal udføres større reparationer. Det er viceværten, der foretager flyttesyn, opsætning af navneskilte, administration af nøgle- og adgangskortsystemer og meget andet.

En gårdmand deles ofte af flere ejendomme

Efterhånden som mange gårde i byerne er blevet sammenlagt og renoveret, deles gårdene af flere ejendomme. Derfor er det blevet meget almindeligt, at de forskellige boligforeninger, der ligger omkring en fælles gård, deler en gårdmand. Derfor er det som regel et gårdlaug, som repræsenterer de forskellige ejendomme, der har ansvaret for at ansætte en gårdmand.

En gårdmand fører tilsyn med de daglige vedligeholdelsesopgaver, der er i gården. Det omfatter pasning og pleje af de grønne arealer og mindre reparationer. Gårdmanden har også opsyn med renovation og storskrald og tilsyn med eventuelle håndværkere. Ofte kombineres gårdmandsfunktionen med en gartnerservice.

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here