Vedligehold dit hus

0
258

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Dit hus vil formentlig være et kært eje til dig. Efter din bolig har været nogen år på bagen, kan dele af din bolig måske begynde at se lidt slidte ud. Derfor kan det være en god idé i tide at se på, hvordan du bedst muligt kan vedligeholde din bolig. Det kan ud over det også være med til, at du sparer penge, fordi du så kan forlænge tings levetid. Ved også selv løbende vedligeholde gulvet, træværket, og inventarer, så kan du undgå at skulle hyre en håndværker, fordi det ikke er nået at blive så slidt, at du ikke selv kan redde det.

Undgå vandskade

Hvis du har et kælderrum eller bryggers, hvor der kan forekomme oversvømmelser, så var det måske en idé at kigge på en vandalarm. En vandalarm vil kunne alarmere ved oversvømmelse. I dag kan man blandt andet få vandalarmer, der kan alamere til din smartphone. Hermed vil det kunne afhjælpe unødvendige vandskader i dit hjem. Ellers vil de virke lidt på samme måde som en røgalarm – altså bippe/hyle, når sensorerne på den kommer i kontakt med vand. På den måde kan det også hjælpe til vedligeholdelsen af din bolig bliver optimeret ift. det arbejde, tid og penge, der ellers vil ligge i det, hvis uheldet var ude.

Hvis du bor til leje

Når du bor til leje, vil du enten have en A- eller B-ordning. Med en A-ordning vedligeholder du for egen regning. Med en B-ordning vil du have en vedligeholdelseskonto. Dette kan f.eks. bruges til maling af loft og vægge. Du vil også have mulighed for at kunne købe ind til tapetsering og gulvbehandling. Selvom du bor i en almen lejebolig, kan det stadig være godt være en god idé at passe på din bolig. F.eks. hvis du engang skal flytte til et andet sted. En vedligeholdelseskonto vil også oftest tilhøre boligen, og ikke dig som lejer.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here