Vask og Vedligehold bilen selv

0
85

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Med stigende inflation i samfundet, skal vi alle til at kigge på hvor der kan spares, og hvor der kan optimeres, således at de de ting du har af høj værdi (typisk hus og bil) kan bibeholdes så godt som muligt.

Én af de steder du kan sætte ind, er i forhold til at passe og pleje bilen så godt som muligt mens du har den. Det sikrer at du minimerer risikoen for unødigt slid og at der er mindre risiko for f.eks. rustskader. Er der områder der skal behandles, er der større sandsynlighed for at du ser det når du går rundt om bilen, i stedet for at du opdager det for sent og at udbedringen derfor blvier dyre end højst nødvendigt.

Overblik over produkter

Hvis du er ny, kan det være svært at få overblik over hvilke produkter, der findes på markedet og hvordan de anvendes. Det forsøger den nye portal: https://bilpleje-produkter.dk/ at gøre op med, ved at samle de produkter, der er nødvendige for at kunne pleje din bil er samlet.

Stort set alle produkterne er listet og med:

  • Hvad er det for et produkt
  • Derfor skal du vælge produktet
  • Sådan bruger du produktet
  • Eventuelt video af produktet

Derved bliver det super nemt for dig hurtigt at danne dig et overblik over hvad du kan bruge produktet til, samt hvordan du bruger det.

Dertil er der en blog sektion, med en lang række guides til hvordan du f.eks. renser dine dæk, hvilken insektfker du skal vælger samt hvilken højtryksspuler du skal anvende til din bil.

Lynguide til vedligeholdelse af bilen

For at vedligeholde din bil bedst muligt bør du vaske den efter behov. For langt de fleste vil det være 1-3 gange om måneden. Her skal du sørge for at håndvaske bilen ved brug af enten højtryksrenser, forvask og autoshampoo eller ved brug af en polymer baseret autoshampoo.

Med jævne mellemrum bør du give bilen en lakrens. Det gør du med en flyverustfjerner samt tjærfjerner. Er der fortsat nedfald i lakken efter dette, bør du give den en tur med claybar og en efterfølgende polering af bilen. Det er en lidt større opgave, som du kun bør foretage maksimalt en gang om året.

Efter polering, bør du give din bil en lakforsegling. Det kan være i form af en langtidsholdbar voks, eller en keramisk lakforsegling, afhængig af hvad det er, der passer dig bedst.

Når bilen er blevet keramisk lakforseglet, vil du opleve at bilen efterfølgende er væsentligt nemmere at vaske og at den er nemmere at tørre. En keramisk lakforsegling er typisk også noget u kan fremhæve i en salgsannonce hvis du vil sælge din bil.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here