Undgå at betale for internet du ikke udnytter

0
797

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Internet og bredbånd er efterhånden blevet en essentiel del af vores samfund, det er fra internettet vi henter det meste af vores information, vi ser film på nettet og vi booker vores tid til lægen på nettet. Når vi bruger internettet til så meget, er det jo ekstremt vigtigt, at man har et godt bredbånd. Men hvad er det bedste bredbånd? Er der et rigtigt svar eller er det forskelligt afhængigt af hvem man spørger? Det svarer jeg på herunder.

Udnyt dit internet til fulde

Når man køber bredbånd, er det først og fremmest vigtigt, at det fungere til ens behov, så man ikke skal til at skifte udbyder, da det kan være enormt irriterende. Mange sikre sig selv ved at tegne et abonnement med alt for mange mega bit, da det jo virker til at være bedst. Men ved at have et abonnement med for mange mega bit, risikere man at betale for et produkt, man ikke udnytter til fulde.

Forskellige individer har forskellige behov

Så når man skal til at bestille nyt bredbånd er der flere spørgsmål man skal spørge sig selv:

  • Hvor mange enheder skal bruge forbindelsen?
  • Hvad skal man bruge forbindelsen til?
  • Hvor ofte bruges forbindelsen?
  • Er det vigtigt, at forbindelsen konstant er stabil?

Ved at stille sig selv ovenstående spørgsmål, vil man ud fra svarende kunne vurdere, hvilket bredbånd man skal vælge. Der kan nemlig være stor forskel på internet behovet for en studerende der bor alene og en børnefamilie på fem personer. Den studerende har måske kun to enheder som skal bruge forbindelsen, og han bruger den nok til skolesager, computerspil og streaming. Ud fra dette vil den studerende kunne nøjes med en hastighed på 2-9 Mbit.

Børnefamilien på fem personer har måske ti enheder delt imellem dem, og alle fem familiemedlemmer skal kunne være på samtidigt. Familien skal kunne streame, læse nyheder, spille online computerspil og chatte på sociale medier. Disse internet kriterier vil for det meste kræve, at familien får en forbindelse på omkring 35 Mbit, medmindre de vil risikere at forbindelsen bliver ustabil.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here