Styrk dit barns motorik med et legetårn

0
615
Børn på Jungle Gym

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Undersøgelser viser, at hvert tredje barn, der starter i skole, har motoriske problemer. Det skyldes blandt andet, at kun hvert fjerde danske barn jævnligt er ude i naturen. Børn træner nemlig deres motorik, hver gang de bevæger sig, og det er guld værd, når de kan udfordre deres krop ved at hoppe, klatre og vurdere niveauforskelle. På den måde bliver børnenes sanser stimuleret, og venstre hjernehalvdel bliver udfordret og trænet.

Lad barnet prøve sine grænser af

Især ”farlige” lege, hvor børnene kommer højt op eller har fart på, træner motorikken og gør samtidig børnene bedre til at genkende farlige situationer og undgå ulykker. Derfor er det vigtigt, at dit barn får mulighed for at boltre sig udenfor og prøve sine grænser af, så det opbygger selvtillid og kropsbevidsthed. Et barn, der kender sin krop, bliver samtidigt også bedre til at skabe sociale kontakter.

Træn hjemme i haven

Hvis I ikke har tid til at tage i skoven flere gange om ugen, kan I sagtens træne motorikken hjemme i haven i stedet for. Brug for eksempel et legetårn fra Jungle Gym til at efterligne de udfordringer, barnet møder i naturen. Tårnet kan nemt tilpasses jeres behov, og fås både med rutsjebane, klatrevæg, gangbro, gynger og mange andre ting, der på forskellige måder udfordrer dit barn.

Med tårnet kan børnene være aktive, selvom I er derhjemme, så du altid ved, hvor du kan finde dem. Modsat den vilde natur er tårnet lavet til børn, så de kan afprøve deres grænser uden at komme til skade, og du kan derfor trygt lade dem boltre sig i haven alene eller sammen med venner. Tårnet kan udnyttes på mange forskellige måder, så jo sikrere børnene bliver, jo mere udfordrende bliver tårnet. Derfor er et legetårn et godt grundlag for at skabe et aktivt barn, der senere i livet kan deltage i forskellige typer sport, som kræver god balance, motorik og kropsbevidsthed.

DEL
Næste artikelSådan fjerner du ridser i et trægulv

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here