Spar penge på dit EL og VVS arbejde

0
605

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Hvis du er husejer ved du nok godt, at der næsten altid er noget der kan laves, renoveres eller noget der kan moderniseres. Det kan være nødvendigt eller det kan være nice-to-have. En ting der er fælles for alle typer af arbejde er, at det er forbundet med en udgift. Hvor stor denne er, afhænger naturligvis af hvad det er, der skal laves, og ikke mindst hvor meget du selv kan lave af arbejde.

Det kan du lave selv

Hvis du ellers er handy anlagt, kan du typisk komme langt med tømrer og murerarbejde, da kravene og autorisation her typisk ikke er så strenge. Skal du have sat en skillevæg op, muret en væg, eller repareret en sokkel eller lignende, kan du således godt klare dette selv, hvis hænderne ellers er skruet ordentligt på.

Her skal du passe på

Når det kommer til eksempelvis VVS og EL arbejde, er der langt flere krav, og det er bestemt ikke alting du selv skal give dig i kast med, uanset hvor handy du ellers selv mener du er anlagt. Det betyder dog ikke, at du blot skal tage imod det første og bedste tilbud fra en håndværker, hvis du skal have lavet noget.

Indhent flere tilbud

Det siger måske sig selv, at det er en god ide at indhente flere tilbud fra håndværkere, hvis du skal have lavet noget i hjemmet, alligevel er det rent faktisk de færreste, der får det gjort. Det er altid en god ide at indhente minimum tre tilbud, da to meget sjældent vil give noget større overblik. Det er ikke altid en fordel at tage det absolut billigste, men det er også sjældent at der er stor logik i at vælge det absolut dyreste. Ofte skal de bedste priser findes et sted midt imellem. Netop derfor er det essentielt at have noget at sammenligne mellem.

Køb selv materialer

Hvis du ved lige præcis hvilken form for VVS rør der skal bruges til arbejdet, kan du lige så godt selv købe selv og spare penge. Køber du eksempelvis VVS rør her, frem for at lade håndværkeren komme med materialerne, kan du typisk spare en del penge. Håndværkerne har deres faste leverandører, og de lægger (ikke unaturligt) ofte lidt oven i deres indkøbspris, da de naturligvis er i deres gode ret til at have en avance på det. Har du selv materialerne, skal du således kun betale arbejdslønnen.

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here