Skab lys i mørket

0
477
happy young cuple have fun and relax in their new big bright home apartment

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Efteråret og vinteren byder på mørke tider, og efter de mange lyser timer fra foråret og sommeren, kan man nemt komme til at føle trist til mode. Vinterhalvåret kan komme til at virke langt, mens man glæder sig til lyset og varmen.

Mørket behøver dog ikke at påvirke dit sind i en negativ retning, men kan også benyttes til at skabe hygge og glæde. I Danmark er vi heldige at have skiftende årstider, og det er vigtigt at sætte pris på hver årstids charme.

Lys i boligen og haven

Når mørket falder på, er stearinlys et ideelt valg til at skabe hygge i hjemmet, men har også den praktiske funktion, at det lyser op i rummet. Samtidig er stearinlys gode i vinterhalvåret, da de også kan give varme til boligen. For mange tændte stearinlys kan dog let få luften til at føles tæt og tør, så husk stadig at lufte ud i dagtimerne, for at sikre et sundt indeklima.

Det er dog ikke kun levende lys der kan betragtes som hyggelige, også kunstigt og dekorativt lys, i form af lyskæder og lysnet. kan have en effekt. Lyskæder kan avendes både indendørs og udendørs, og har derfor en meget dekorativ funktion. Der findes et hav af lyskæder – fra både helt små kæder som kan anvendes til dekorationer, til større kæder der kan udsmykke træer og buske. Da flere kæder kan bruges udenfor, kan du nemt få lys i haven eller på altanen, og dermed skabe lys i mørket.

Du kan klikke her og blive inspireret af lys i mange afskygninger. Du kan finde lyskæder i forskellige længder, farver og modeller, med både varmt og koldt lys, alt afhængig af dine præferencer.

Lyskæder er desuden også meget anvendelige på en lun sommeraften, da det her både har en dekorativ og praktisk funktion, ved eksempelvis at skabe lys på terrassen til sommerfesten.

Krav til udendørsbelysning

Hvis du ønsker at have udendørsbelysning, kræver det enten at lyskæden kører på batteri eller solceller, men det er også muligt at installerer en udendørs stikkontakt, så du kan selv kan slå lyset til og fra. Hvis du ønsker denne installation, skal du være opmærksom på, at der eksempelvis kan være regler i boligforeningen, som forhindre dette. www.lejlino.dk har lejeboliger i hele landet, og her kan der være eksempler hvor det er ganske lovligt at installerer kontakten, og eksempler hvor det ikke er muligt. Undersøg derfor med fordel dette inden du køber lyskæder eller lysnet, for at sikre, at belysningen kan leve op til dine krav og behov.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here