Sådan vedligeholder du bedst batteriet på din laptop

0
421

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

En god batterilevetid på din laptop, kan gøre en stor forskel på, om den er en fornøjelse eller en plage at benytte. For hvis man befinder sig et sted, hvor man måske ikke har medbragt sin computeroplader, eller hvor der ikke lige er en nem adgang til en stikkontakt, så man kan lade sin laptop op, kan det være både super irriterende og super upraktisk, hvis ens laptop går ud, mens man bruger den.

Der findes mange forskellige myter om, hvordan du skal behandle din laptop, din oplader og din laptops batteri, for at undgå at skal udskifte en af delene for ofte. Hvis din laptops batteri allerede er gammel, træt og død og trænger til en udskiftning, kan du lede efter batterier online.

Her kan du læse det bedste råd til, hvordan du på bedst mulig vis, kan vedligeholde batteriet på din laptop.

Vær påpasselig med temperaturen

Et batteri får en kortere levetid, hvis det udsættes for en for høj eller en for lav temperatur. Når din computer bliver meget belastet eller hviler i skødet, kan den relativt hurtigt blive meget varm – og hvis det er over længere tid, kan det gå hen og skade batteriet i computeren, da batteriet derved leder strømmen dårligere. Desuden mener eksperter, at et batteri ældes mere end fire gange så hurtigt, hvis dets temperatur kommer op på de halvtreds grader eller mere endnu.

Temperaturen skal helst være mellem ti og tredive grader. Derfor har det bedst af at stå på en måde, hvor der kan komme luft til den, og altså ikke i sengen eller på lårene. Samtidig har batteriet ikke godt af for lave temperaturer, hvorfor det kan være en god idé at vente en times tid, med at sætte stikket i laderen, når man tager computeren med indenfor, efter at have haft den med ude i kulden.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here