Sådan lever du en mere miljøvenlig hverdag

0
1166

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Hvis du gerne vil blive bedre til at skåne miljøet, er der en masse ting, du kan begynde på, og vaner du kan ændre. Det er svært at finde på noget, der vil skabe en drastisk forbedring, men du kan gøre en hel masse små ting, der til sammen kan være med til at skåne miljøet.

Skær ned for dit kødforbrug

For mange er det bare en vane, at et måltid bliver bygget op omkring en form for kød. Men faktisk er det slet ikke altid nødvendigt, og det er meget mere miljøvenligt uden. Kødproduktion udleder rigtig meget CO2, hvilket er skidt for klimaet. Derfor kan du skære ned for dit kødforbrug eller skære helt fra, hvis du vil være mere miljøbevidst. Du kan altid lægge ud med at holde to kødfrie dage om ugen.

Undgå plastik så vidt muligt

Vi bruger og køber rigtig meget plastik, som faktisk er virkelig unødvendigt. Det er langt mere miljøvenligt at skære plastik fra. F.eks. kan du lade vær med at købe plastikposer i supermarkedet og i stedet bære dine varer i et indkøbsnet. Du kan stoppe med at bruge plastiksugerør og plastikbestik, og så kan du købe dig en drikkedunk i stedet for at købe vandflasker i supermarkedet.

Spar på dit vandforbrug

Du kan også forsøge at skære ned for dit vandforbrug. Prøv at tage kortere bade, åbne mindre op for vandhanerne, når du bruger dem og prøv generelt at tænke over, hvor meget vand du bruger. Som regel kan du sagtens mindske dit forbrug.

Køb et 0-energi hus

Hvis du allerede har implementeret mange miljøbevidste vaner i din hverdag og gerne vil tage den skridtet videre, kan du købe et 0-energi hus. Det er et hus, hvor der f.eks. er tænkt på ekstra isolering, energisparende varmepumper og energiruder. Du kan læse mere om 0-energi hus her.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here