Sådan kan du spare mange penge på varmeregningen

0
561

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Hvis din varmeregning er høj, kan primært være på grund af tre faktorer: husets isolering, varmekilden og din egen adfærd. Du kan derfor sikre en lavere varmeregning ved at optimere på disse tre faktorer. Her har vi samlet nogle gode råd til dig, der er træt af den høje varmeregning.

Husets isolering

Når huset er dårligt isolereret, så kan det være en stor grund til den høje varmeregning. Det betyder nemlig, at du skal have tændt varmen i længere tid, idet varmen hurtigt forsvinder fra boligen igen. Det er derfor en god idé at investere i isolering af huset, så varmen forbliver indenfor. Når huset er godt isoleret, betyder det nemlig, at du ikke skal have varmen tændt så meget og måske hellere ikke behøver skrue alt for meget op for at varme huset op. Faktisk siger man at det er god isolering af huset, der giver den største besparelse på varmeregningen.

Der er mange faktorer, der har indflydelse på isoleringen, og der er derfor mange forskellige ting, du kan investere i for at sikre bedre isolering. Det kan f.eks. være et nyt tag, nye vinduer og døre og hulmursisolering. Det handler bare om at finde ud af, hvad der bedst kan svare sig for dig.

Varmekilden

Varmekilden har naturligvis også stor indflydelse på varmeregningens størrelse. Hvis man f.eks. har et gammelt olie- eller gasfyr, kan der være mange penge at spare, hvis man skifter til en anden varmekilde. Der findes heldigvis i dag mange alternative energiformer, som både er billigere og også mere miljøvenlige. Man kan f.eks. investere i en varmepumpe, som udnytter varmen i luften eller jorden for at opvarme huset. Det er en god opvarmningsmetode, hvis man generelt har et hus, der er godt isoleret. Derudover er biobrændsel også blevet en meget populær opvarmningsmetode, som f.eks. træpiller. Træpiller kan bruges i bl.a. pillefyr, stokerfyr og brændeovn, og det kan opvarme boligen både billigt og bæredygtigt.

Din egen adfærd

Sidst er det også din egen adfærd, der har en indflydelse på størrelsen af din varmeregning. Du kan f.eks. spare op til 5 % i varmeudgift om året, hvis du sænker indendørstemperaturen med bare 1 grad. Det kan du holde styr på, hvis du sætter et termometer eller en termostat op i huset. Derudover er det også vigtigt at huske at lufte grundigt ud 3 gange om dagen – med varmen slukket. Der er utrolig mange, der glemmer at slukke varmen, når de lufter ud, og det kan føre til et betydeligt varmetab, som du selvfølgelig skal betale for.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here