Sådan gør du hus og have mere klimavenligt

0
142

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Vil du gerne forbedre huset og haven og samtidig hjælpe klimaet? Vi har her samlet nogle gode ideer til projekter, som kan gøre en verden til forskel – både udenfor og indenfor – så du kan få det bedste ud af dit hjem og samtidig hjælpe klimaet.

Foretag energivenlige forbedringer i hjemmet

Når man bor i et ældre hus, er det oplagt at begynde med energivenlige forbedringer. Det kan nemlig give en betydelig besparelse på varmeregningen og et bedre indeklima. Der findes mange forskellige energivenlige forbedringer. Det kan f.eks. være både hulmursisolering, udskiftning af vinduer og døre og udskiftning af tag. Du kan også med fordel undersøge markedet for en mere klimavenlig varmekilde, så du ikke kun holder varmen inde, men samtidig også varmer op på en mere klimavenlig måde. Uanset om du vælger en ny varmekilde eller investerer i hulmursisolering, så er der i alle tilfælde tale om forbedringer, der kan reducere varmetabet og dermed reducere varmeregningen. Hvilken løsning, der passer bedst til dig, kommer bl.a. an på, hvordan standen på dit hus er. Du kan med fordel få besøg af en dygtig håndværker, som f.eks. dette murerfirma, som kan hjælpe dig med at vælge den bedste måde at energioptimere dit hus på.

Vælg genbrug frem for nyt

Der er flere og flere, der har fået øjnene op for det guld, der gemmer sig i bl.a. retro-, antik- og genbrugsbutikker og på loppemarkeder rundt om i landet. Når nye produkter skal fremstilles, så belaster det klimaet – og du kan derfor spare miljøet den hovedpine ved at vælge at investere i brugte ting frem for altid at købe nyt. Det er en fin måde at indrette hjemmet på, som samtidig føjer lidt stemning og historie ind i dit hjem. Det er ikke kun tøj og møbler, man kan købe brugt. Man kan også finde bl.a. gamle gulvbrædder, terrassefliser eller endda køkkener, så man kan udføre en del gør-det-selv projekter i hjemmet med genbrugsmaterialer.

Gør haven mere klimavenlig

Også haven kan bidrage negativt til klimaet – og det kan derfor være en god idé at gøre sig tanker om bl.a. vandforbrug, planter og kemikalier, når man arbejder i haven. Det kan f.eks. være en god idé at opsamle og genbruge regnvandet, så man ikke hver sommer bruger spandevis af ekstra vand, når der skal vandes planter. Derudover kan det også være en god idé at plante vilde og lokale planter i haven, da de ikke kræver mange ressourcer i forhold til både pleje og transport. Det er også en god idé at plante masser af pollenplanter til insekterne og plante store træer, som binder CO2, renser liften og danner skygge. Sidst men ikke mindst er det også en god idé at holde haven fri for gift- og kemikalier. Hvis du har brug for hjælp til klimavenlig indretning af haven og måske endda haveservice, så kan du med fordel kontakte denne anlægsgartner i Kolding.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here