Sådan får du et fair elektriker tilbud og en billig pris af din elektriker

0
68

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Hjælp din elektriker med at sætte prisen på et retvist niveau. For at en håndværker, eller en elektriker ska kunne give dig et så præcist og overskueligt tilbud som muligt, er det en stor fordel hvis beskrivelsen på opgaven er så præcis og overskuelig som muligt. Hvis du ønsker at kunne sammenligne tilbud fra forskellige elektrikere, er det også vigtigt, at du sender samme beskrivelse til alle el firmaer som du kontakter. Skriv ned præcis, hvad du ønsker at der skal gøres af arbejde, og inkluder alle detaljer som:

  1. Hvad materialer der skal bruges til opgaven. Skal du selv stå for materialet eller vil du have din elektriker til det? Nogle elektrikere, kan bedst lide at arbejde med bestemte producenter og mærker og har desuden fordelagtige materialerabatter hos sin leverandør. Som kan være værd at bruge. Det vigtige er, at du er klar over, hvad der gælder.

  2. Når arbejdet skal udføres. Skriv den dato ned, hvor du ønsker, at opgaven skal starte og senest slutte.

  3. Relevant information. Er der noget, håndværkeren skal vide om opgaven, tilgængelighed osv.?

  4. Hvis det ikke er oplyst i tilbuddet, spørg ind til kørsel og parkering.

Pris – fast eller variabel på time

Du aftaler, hvordan betalingen skal ske med den elektriker, du vælger, f.eks. kan du betale løbende eller på et tidspunkt, eller hvor arbejdet er færdigt. Aftales der intet, så har elektrikeren ret til at få penge som minimum samme dag som arbejdet er udført. Men kan først sende første rykkere, 10 dage efter at faktura er sendt.

Fast pris på en opgave

En fast pris på en opgave betyder, at du og håndværkeren fra starten har aftalt, hvad ydelsen skal koste. Prisen må maksimalt overskrides med 10-15 %.

Timepris på en opgave

En løbende timepris betyder, at du betaler timepris for det antal timer, elektrikeren arbejder.

Begge betalingsmuligheder har deres fordele og ulemper, ved små opgaver anbefales timepris og ved større projekter fast pris med aconto faktura.

Sørg for aftale på skrift

Efter at du og den elektriker som du vælger, til din opgave er blevet enige, skal I specificere jeres aftale. Man behøver ikke lave en kontrakt, men det er vigtigt at hvad i aftaler kommer ned på skrift, f.eks. i en mail. Så at man nemt kan gå tilbage og kig i hvad der er blevet besluttet.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here