Sådan vedligeholder du husets vinduer og døre

0
299

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Som husejer vil forskellige dele af dit hus kræve vedligeholdelse med tiden, og en af de dele vil være husets vinduer og døre. Det er vigtigt, at du vedligeholder vinduerne og dørene, da de i så fald vil holde i længere tid. Dette er en kæmpe fordel, hvis du bor i en ældre bolig, hvor det ikke er let at finde tilsvarende vinduer og døre, som dem du har nu.

Det er forholdsvis simpelt at vedligeholde vinduer og døre:

  • Tjek mindst en gang om året, at vinduerne kan åbnes uden problemer.
  • Hængsler og beslag vil have godt af at blive smurt med olie, når du alligevel tjekker vinduerne.
  • Tør vinduerne af både indvendigt og udvendigt, så skidt og støv bliver fjernet.
  • Tætningslisterne tørres af med almindeligt rengøringsmiddel blandet op med vand.
  • Det anbefales, at trævinduer males efter 6-8 år, når de er nye, og derefter en gang hver femte år. Dermed sikrer du, at vinduerne ikke ser slidte ud.

Hvornår har du brug for nye vinduer og døre?

Hvis du passer på dine vinduer og døre, vil de holde i mange år, men hvis du er nået til det punkt, hvor vinduerne og dørene har svært ved at åbne og lukke uden problemer, eller det trækker ind, er det på tide at få købt nogle nye vinduer og døre.

Selvom du finder dine nye vinduer og døre hos en billig forhandler, kan investeringen godt være dyr for nogle. Derfor er værd at overveje, om du bør købe brugte vinduer og døre, da det vil gøre købet billigere. Få mere information omkring nye og brugte vinduer. Selvom vinduet eller døren har været brugt før, er kvaliteten ikke dårligere. Nogle brugte vinduer og døre er endda næsten som nye og kan derfor være en god investering for dig, der gerne vil spare nogle penge.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here