Sådan sikrer du bedst din bolig mod indbrud

0
1226
Indbrud

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Selvom de fleste af os over årene har fået indbygget en masse vaner, som skal sikre os mod indbrud – for eksempel at hoveddøren skal låses og vinduerne lukkes, når vi ikke er hjemme – kan du med et par simple tips gøre dit hjem mange gange sikrere. Sikkerheden er generelt så lav i Danmark, at det er spild af tid for tyven at prøve at komme ind i et hus med ekstra sikring, så læs med her og spar dig selv for en rigtig ubehagelig overraskelse.

To låse på hoveddøren

Det sender et meget stærkt signal om et sikret hus, hvis du installerer en ekstra lås på hoveddøren – og tyven skal bruge dobbelt så lang tid på at bryde døren op, hvis han alligevel beslutter at forsøge sig. Rådfør dig med din lokale låsesmed om, hvordan du bedst gør din hoveddør topsikker, og få en løsning, der passer til præcis jeres behov.

Fjern flugtvejene

Hvis I har en standardlås med vrider på indersiden, kunne I næsten lige så godt have ladet døren stå åben. Tyven kan nemlig nemt komme ind gennem et vindue, og med en vrider kan han uden problemer åbne døren, når først han er i huset. Derefter kan han slæbe både store og små værdigenstande ud af hoveddøren. Hvis han derimod kun kan åbne et vindue, er det langt sværere at komme væk med udbyttet – eller at flygte, hvis han bliver forstyrret. Det gør tyven utryg og mindsker risikoen for, at han bliver i huset ret længe.

Af hensyn til brandsikkerhed skal der dog være flugtveje ud ad huset, som ikke kræver nøgle.

Lås værktøj inde

Det er svært at undgå, at tyven kommer ind ad et vindue, men I kan mindske risikoen. Ofte finder tyven nemlig det nødvendige værktøj i din garage, så hvis du sørger for at låse alt værktøj sikkert inde, er du godt på vej. En enkelt skruetrækker, der ligger fremme, kan uden problemer bruges til at bryde et vindue op – også selvom vinduet egentlig er indbrudssikret.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here