Sådan får du tjekket for PCB forgiftning

0
300

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

PCB er noget, som findes i en længere række ældre hjem, da det er blevet anvendt i byggematerialer, før det blev opdaget, at det var farligt for mennesket. Det kan nemlig forgifte kroppen både igennem mad, ved hudkontakt eller ved indånding, og det kan have konsekvenser på forskellige dele af kroppen.

Selvom det ikke er farligt på den måde, at det vil slå dig ihjel, så er det vigtigt at få tjekket for huset, da det som sagt kan påvirke kroppen og endda være kræftfremkaldende.

Hvis du vil vide, hvordan du får dette gjort, kan du blot læse mere her.

Hvad er PCB forgiftning?

PCB er en forkortelse for Poly-Chlorerede Biphenyler, der er en af de 12 farlige miljøgifte. Desværre blev det først forbudt i byggematerialer i 1977, hvorfor det stadig findes i flere ældre huse. Det kan optages i kroppen gennem mad, ved indånding og via hudkontakt, og det tager mange år blot før mængden er halveret i kroppen.

En PCB forgiftning medfører ikke akut sygdom, men hvis du bliver påvirket over e længere periode, kan du opleve hudproblemer, leverskaber eller skader på skjoldbruskkirtlen, immunforsvaret eller hormonsystemet.

Altså er det enormt vigtigt at vide, hvordan du får tjekket for PCB forgiftning, da det simpelthen kan skade dig og dine medmennesker at bo i et hus, hvor stoffet eksisterer og påvirker jer.

Husets alder og historie

Husets alder og historie er vigtigt, da der er en betydeligt større risiko for at finde PCB i byggematerialerne, hvis det er opført eller renoveret i løbet af periode 1950 – 1977.

Hvis dit hjem først er opført efter 1977, er der meget begrænset risiko for at dit hus skulle have tegn af materialet, da det i så fald ville være igennem ulovligt genbrugte PCB-holdige materialer.

Altså er det en af de første ting, som du kan kigge på.

Gennemgå huset for PCB-holdige materialer

Inden du får professionel assistance, så kan du vælge at gennemgå huset for nogle af de kilder, der kan være PCB-holdige. Du kan hverken se eller lufte PCB, og derfor er det klart nemmest med professionel assistance, men det vil ofte være i ting som termoruder, indvendige og udvendige fugemasser, gulvmasser, maling, ved behov for særlig holdbarhed, gulvbelægning i vådrum og på steder med kraftig slid, isolerings- og kølemiddel i elektrisk udstyr, kondensatorer i køleskabe, lysarmaturer og elektriske apparater, transformatorer eller elektriske kabler. Er dette noget, som du har i huset, bør du få det undersøgt.

Vil du vide mere?

Hvis du vil vide mere om PCB forgiftning, hvordan du får det undersøgt, samt hvordan du skaffer dig af med det, hvis det skulle være tilfældet, at dit hus viser tegn på at PCB har været brugt i materialerne, dengang det blev bygget, så kan du læse meget mere her.

Der er flere fordele ved at blive klogere på emnet, da det kan udsætte kroppen for sygdomme, og nogle studier viser endda, at det kan overføres via modermælken, så det kan være en fordel at undersøge, hvis i overvejer at få barn.

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here