Renover trappen selv og spar en formue

0
530

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Ligesom gulve og vægge så må hjemmets trappe igennem en masse slid i løbet af de mange år, den bliver brugt, og selvom trappen selvfølgelig er bygget til at kunne holde til en helt masse belastning, så er det de færreste som holder for evigt. Men hvis man kan se, at ens trappe ikke længere ser så godt ud, så er det ikke nødvendigvis tid til at få en ny trappe, men der er måske noget man kan gøre selv for at genoplive den gamle trappe.

Slib trinnene ned

Man kan se at en trappe er slidt på den måde at overfladen er bulet og fyldt med splinter, hvilket gør at trappen ikke længere er særligt behagelig at gå på, og at den nu også er ganske grim at se på. For at få fjernet disse buler og splinter skal man blot få fat i en slibemaskine og noget sandpapir, og så skal man ellers bare slibe, indtil overfladen er plan og behagelig.

Overfladebehandling

Efter overfladen er slebet godt ned, så den er lækker at røre ved, skal man behandle overfladen med noget olie som både gør, at træet bliver resistent overfor skader og bliver flot at se på.

Trappen er ikke altid til at redde

Det er et meget stort arbejde at gå i gang med at renovere sin trappe, hvilket vil sige, at man skal være helt sikker på, at man kan gennemføre arbejdet uden at opdage, at det er umuligt at få et godt resultat. Hvis trinnene fx er for tynde til at kunne slibes ned, vil trappen blot gå endnu hurtigere i stykker næste gang og blive farlig for dem som skal færdes på den. Hvis man vurdere at trappen ikke længere kan reddes, kan det kun betale sig at få bestilt en ny kvalitetstrappe her. For eksempler på trapper klik her.

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here