Løber varmeregningen løbsk? Prøv disse 6 råd

0
1007

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Hver femte danske husejer har ikke styr på varmeregningen, hvilket resulterer i at den løber løbsk. Det viser en undersøgelse, der er foretaget for Energistyrelsen af Analyse Danmark.

Der er ellers god grund til at bekymre sig om varmeregningerne, for der er mange penge at hente, hvis får styr på den. Det er særligt de husejere, der bor i huse fra 60’erne, der kan spare penge. Der er nemlig ikke særligt høje energikrav til denne type huse. Langt de fleste kan derfor spare penge på varmeregningen – ligegyldigt, om de bor i lejligheder eller huse.

Ofte har de huse, der er bygget i 60’erne, varmeregninger for over 10.000 kr. om året. Det er mange penge, og det kan sagtens nedbringes. Hvor meget, du har mulighed for at spare, afhænger af husets tilstand, vinduernes størrelse, vejret, opvarmningsformen, hvor mange der bor i huset samt jeres forbrugsvaner.

Det kan være en god idé at renovere huset med fokus på energiforhold eller skifte til en opvarmningsform, der er mere økonomisk.

6 gode råd

Her får du 6 gode råd til, hvordan du får bedre vaner, der sparer dig for tusindvis af kroner om året på din varmeregning.

#1: Sænk temperaturen i dit hjem. Skruer du bare én enkelt grad ned for varmen i hele huset, sparer du fem procent på din varmeregning. Temperaturen bør ligge på omkring 20 grader.

#2: Skift til et pillefyr. Med et pillefyr fra eksempelvis danske Blackstar kan du spare op til 60% på din varmeregning, afhængigt af hvilken varmekilde du anvender på nuværende tidspunkt.

#3: Indtil termostaterne ens. Alle radiatorer i hjemmet bør have den samme indstilling, så der ikke er en, der bruger mere energi end de andre.

#4: Mærk på dine radiatorer. Er de kolde og lunkne forneden? Det skal de være. Er de varme, udnytter de ikke varmen ordentligt. Det er desuden en god idé at lytte efter, om din radiator klukker eller risler. Det kan være et tegn på, at der er for meget luft i systemet. Tjek desuden også efter, om der er vand nok på dit radiatorsystem.

#5: Spar på det varme vand. Bor du alene, så bør du som tommelfingerregel gå efter et forbrug, der rammer 110 liter. Er der flere, kan det gode overstige dette tal. Sørg dog for, kun at bruge det varme vand, når det er nødvendigt.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here