Læsebriller er ikke dødens pølse

0
767
Læsebriller er ikke dødens pølse

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Hårde og lange arbejdsdage kan tære på kræfterne og overskuddet, når man lander på matriklen. Har du også tidligere oplevet tegn på stress, eller døjer du med det af og til, kan det være en god idé at finde noget, du elsker at lave. Det kunne eksempelvis være at strikke i din favoritstol i en times tid efter en hård dag på jobbet, eller det kan være at læse en god bog i samme tidsinterval. Alene det, at du får tankerne beskæftiget med noget andet end arbejde, er sindssygt vigtigt for dig som kollega og dig som familiemedlem.

Får du ondt i øjnene?

Lad os antage du godt kan lide at læse som så mange andre. Afhængigt af om du læser fysiske bøger, e-bøger eller hører lydbøger, er der noget forskelligt, du skal være opmærksom på. Hvis du læser på en iPad eller en reader – af den ene eller anden form – kan du i de fleste tilfælde gøre skriften større og dermed tydeligere. Samme forstørrelsesmuligheder eksisterer af gode grunde ikke med fysiske bøger, og du er derfor nødsaget til at anvende læsebriller. Oplever du eksempelvis hovedpine eller meget trætte øjne, når du læser, er det måske fordi du anstrenger dig for meget, når du læser. Tag derfor gerne ned til den lokale optiker for at få testet, hvorvidt du har behov for læsebriller eller ej. Se en oversigt over forskellige optikere her.

Hvad kan du ellers gøre?

Nogle er for stolte til at bære briller, da de ikke ønsker at ældes. Hvis du også hører til denne gruppe, hvilket i øvrigt er mere end i orden, kan det være, du skal gå fra fysiske bøger til digitale udgivelser i stedet. Alternativt kan du begynde at lytte til dine bøger, da denne form for litteratur tilføjer et helt nyt lag til de mange udgivelser, der hver måned lander hos de danske boghandlere.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here