Læs mere om gulvvask og pleje i disse to guides:Guide – Rengøring og vedligeholdelse af olierede trægulveGuide: Vedligeholdelse og rengøring af lakerede trægulve

0
582

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Hvordan vasker man trægulv?

Et trægulv er et smukt og skønt gulv og da træ er et levende materiale bringer du ved at vælge et trægulv et stykke af naturen med ind i din bolig. Vælger du et trægulv fra FlotteGulve.dk får du et stort udvalg af smukke trægulve, som du kan have stor glæde af mange år frem i tiden, hvis du altså vasker dem rigtigt. Gør du ikke det kan historien være en helt anden.

Den rette sæbe

Først er det vigtigt at du vælger den rette sæbe til dit gulv og selvom det er fristende bare at tage den sæbe der allerede står i skabet, så er det en rigtig dårlig ide.

Vælger du eksempelvis at bruge opvaskesæben, så vil det især ved et olieret trægulv kunne have alvorlige følger. Opvaskesæbens fornemmeste opgave er nemlig at opløse og fjerne fedt, så anvender du den på et olieret gulv vil den fjerne olien og dermed gulvets overfladebeskyttelse. Et olieret gulv, der ikke er mættet af olie vil suge andre væsker til sig og bliver derfor hurtigt plettet.

Derfor skal du vælge en sæbe der specifikt er egnet til lakerede trægulve til dit lakerede trægulv og en sæbe til olierede trægulve til dine olierede trægulve.

Gulvvask

  • Start med at feje eller støvsuge gulvet, så der ikke ligger løst støv og snavs.

  • Læs anvisningen på rengøringsmidlet og bland med vand i det angivne forhold. Det er vigtigt at læse anvisningerne grundigt, da nogle midler fungerer bedst med varmt vand, mens andre kun har den optimale ydeevne med koldt vand.

  • Vask gulvet i gulvets længderetning med en moppe eller klud. Anvend to spande. En med vand og rengøringsmiddel samt en med rent vand som du kan skylle kluden eller moppen i, på den måde undgår du at vaske gulvet i beskidt vand. Skift vandet, når det begynder at blive gråt.

  • Lad gulvet tørre, før du begynder at gå på det.

For at forlænge gulvets levetid kan du med fordel efter behov give gulvet enten en lakpleje eller en oliepleje.

Læs mere om gulvvask og pleje i disse to guides:
Guide – Rengøring og vedligeholdelse af olierede trægulve
Guide: Vedligeholdelse og rengøring af lakerede trægulve

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here