Hvornår bør man tegne sig en lønsikring

0
944

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Du kender sikker alt til a-kasser og dagpenge, og hvor træls det er at skulle leve for et månedligt beløb, som er markant lavere end det du ellers har været vant til. Det gør du i hvert fald hvis du i en periode har gået som ledig. Dagpenge er en fin hjælp, til de som har en forholdsvis lille indkomst, eller til studerende som lige er blevet færdiguddannet, og nu skal ud og finde sig et job. Her er forskellen på det udbetalte ikke særlig stor. Men det er den, ligeså snart vi er oppe og sammenligne med mellem høje og høje indkomster. Her vil man slå sig økonomisk, hvis man lever efter sin indkomst, og pludselig skal til at modtage en almindelig dagpengesats.

Derfor er der også lavet en ordning som kaldes for lønsikring, som bl.a. er en ordning som du kan tegne via din a-kasse – men kan også tegnes igennem din fagforening.

En lønsikring er kort sagt en ordning som sikre dig, at du alt efter din nuværende lønindkomst, vil være sikret at få en vis procentdel af din nuværende løn, som er noget højere end den normale dagpengesats. Du vil derfor ikke opleve at gå fra at få 30-40.000 før skat, til så at få 19.000 kr. før skat som ledige på almindelige dagpenge gør i dag.

Få derfor tegnet dig en lønsikring, hvis du i dag har en høj eller mellem høj indkomst, så du en dag ikke får et chok som ny ledig.

Hvorfor skal jeg ikke tegne mig en lønsikring, som lavt lønnede?

Det du kan hente som lavt lønnede, kan ikke gøre op med det beløb, som du betaler ekstra for din lønsikring – udover dit normale kontingent. En typisk lønsikring koster, udover a-kasse og fagforening, mellem 250-550 kroner ekstra hver måned, alt efter hvor længe du gerne vil være dækket under denne lønsikring.

Du kan læse meget mere om lønsikring, hvis du klikker lige her.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here