Hvordan du kommer til at sove bedre

0
371
Seng

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Alle lag på din seng skal være i god kvalitet

Der er mange meninger om hvilken segn, der er den bedste seng. Skal den være blød, hård eller en ting i mellem? Nogle sover bedre med en blød seng og andre med en hård. Men noget som du måske ikke lige har tænkt over, som kan øge kvaliteten af din søvn, er et kuvertlagen. Kuvertlagnet er bedre kendt som toplagen, det lagen, som skal ligge, som det øverste lagen på sengen. Da lagnet er det øverste lag på sengen, så er det dét lag, som har en større betydning end man skulle tro. Et kuvertlagen i høj kvalitet giver dig en bedre søvn om natten.

Flere lag i din seng

Din seng består af flere lag, som alle bør være af samme kvalitet, for at få en bedste søvn muligt. Det hjælper f.eks. ikke noget at de to madrassen og topmadrassen er af god kvalitet og er lavet at materialer, som gør at man ikke får det for varmt, hvis toplagnet er lavet af materialer, som gør at du ikke kan komme af med varmen. Dette gør at du vil få det ret varmt og det vil derfor blive ubehageligt. Du vil højst sandsynligt ikke få en sammenhængende søvn, da du får det for varmt. Det vil gøre at du får sovet mindre og dermed vil du ikke blive udhvilet nok til den næste dag.

Den bedste søvn

Den måde vi bedst bliver udhvilet på, er ved at have en sammenhængene søvn hele natten og ikke kun noget af den. Det er når vi kommer i det, der kaldes, den dybe søvn, at vi giver kroppen mulighed for at komme sig over dagens strabadser. Men vågner vi i løbet af vores nattesøvn, ja – så ryger vi ud af vores dybe søvn og dermed får vi ikke den søvn, som vi bør have.