Hold godt øje med dit tag – det kan spare dig mange penge!

0
1135

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Taget er ofte noget af det første, vi ser på en bolig. Det er med til at skabe et godt eller dårligt indtryk af huset, og det er vigtigt, det harmonerer med hjemmet.

Tager er dog meget mere end blot et æstetisk låg på boligen, da det udgør et beskyttende værn mod vejret. Særligt i vores skandinaviske klima, er huset udsat for meget blandet vejr. Der er store mængder nedbør, der er sne, der er blæsevejr og så er der høj sol.

Taget spiller særligt en beskyttende rolle i forbindelse med vand, da det skal holde dét og fugten ude af vores hjem. Kommer der først vand ind under taget og videre ind i huset, kan det betyde, der går råd i husets konstruktion, og at der opstår skimmelsvamp. Det er ingen boligejere interesserede i.

Når der går fugt og råd i husets bærende dele, betyder det, at de skal udskiftes. Alternativt kan tag og undertag blive ustabilt, ligesom loftsbrædder, gulv, spær og meget mere kan blive dårligt og senere farligt.

Det betyder naturligvis, der skal bruges penge på at tilkalde håndværkere og at disse skal indkøbe nye byggematerialer, som kan erstatte de ødelagte.

Foruden bygningsskader, kan indtrængen fugt føre til sundhedsfare. Skimmelsvamp er en farlig organisme at leve sammen med, da den kan give personer kroniske sygdomme. Det er meget forskelligt, hvordan en person oplever skimmelsvamp, da nogle ikke vil ane den, mens andre vil opleve alt fra hovedpine til åndenød. Særligt husstande hvor der er personer med nedsat helbred – f.eks. astmapatienter – kan få voldsomme reaktioner fra skimmelsvampen.

Undgå problemerne – hold taget sundt

Det bedste værn mod bygningsskader og problemer med svamp og råd, er at holde taget sundt og sikkert. Hvis du ikke selv ved, hvordan du skal efterse det, anbefaler vi, du allierer dig med en tømrer- eller tagvirksomhed, der kan kontrollere taget på dine vegne.

Mange tage kan typisk klare sig med rensning eller mindre reparationer, mens der i færre tilfælde skal lægges nyt tag. Det vigtigste er at få tilset taget jævnligt, så du som husejer kan reagere på evt. problemer, før de vokser sig til en større og dyrere skade.

Dette indlæg er skrevet med hjælp fra din ekspert i nyt tag i Hillerød, for at gøre opmærksom på nødvendigheden af at efterse sit tagværk og bibeholde et sundt klima for huset og dets beboere.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here