Har du styr på din byggegrund?

0
169

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Er en byggegrund ”bare” et stykke fladt jord, som er klar til at blive anvendt? Nej. På ingen måde. Din byggegrund er meget afgørende i forhold til det forløb, som nu venter dig. Her er de forskellige klassificeringer af byggegrunde, som du skal kunne forholde dig til, når du bygger nyt.

Byggegrunden hvor du river ned for at bygge nyt

Der er fortsat mange, som køber et ældre billigt hus blot for at rive ned og bygge nyt. Årsagen er ofte, at byggegrunden har en attraktiv beliggenhed, hvilket vægtes meget højt.

Fordi det gamle hus først skal jævnes, kan byggeforløbet dog kun blive længere. Mange anvender metoder som sprængning for at få nedbrudt det gamle hus hurtigere, men det er ikke den eneste lille ekstra ting, man skal være opmærksom på.

Husk at kigge i kommunens dokumenter for at se om forhold for lokalplan, fredningslove og meget mere. Dette skal naturligvis gøres INDEN du køber grunden, da en fredningslov alene kan betyde, du slet ikke må rive det eksisterende hus ned!

Undersøg derfor alle forhold for grunden grundigt.

Ikke byggemodnet grundstykke

Prisen for en ikke byggemodnet grund er ofte billigere, men det er så helt op til dig at sørge for byggemodningen. Ligesom ved nedrivning af et ældre hus betyder det, at processen strækker sig.

Vi kan anbefale at bruge Volvo entreprenørmaskiner til at klargøre grunden. Her får du en maskinpark, der er skræddersyet denne type arbejde.

Bemærk igen, at du selv skal undersøge grunden i forhold til regler for byggeriet. Her skal du være særlig grundig, da grunden nok ikke findes i kommunens lokalplan.

Byggemodnet grund

Køber du en nyudstykket og helt modnet byggegrund, er du klar til at gå i gang med at få etableret huset. Grunden har nemlig, el, kloakering og meget mere lagt.

Det sikrer, at du kommer hurtigt i gang med dit byggeri, mens ulemperne er, at der kan gå længe, før din have er etableret.

Afhængigt af, om der er købt andre grunde i området, kan du også risikere at bo der alene for en stund, mens der kan komme løbende byggelarm og visuelt rod, når naboer begynder at komme til.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here