Guide til at male

0
1521

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

En af de bedste måder at give huset eller et rum nyt liv på, er ved at male væggene eller en bare en enkelt. Hvis du har haft de samme farver i mange år, vil det være som et træde ind i et helt nyt rum, hvis du vælger at male det. Der findes naturligvis uendelig mange farver, og det kan derfor være svært at finde ud af hvilken farve, du skal have på væggen.

Her får du nogle gode råd til hvordan du finder ud af, hvilken farve du skal vælge, så du bliver glad for det arbejde du har lagt i at få nye farver på væggene.

Valg af farve

Lad vær med at kigge for meget i boligmagasiner og læs om, hvad der er tiden farver og hvilke nuancer der er de rigtige lige nu. Dette skifter som vinden blæser, og hvis du skal følge tidens trends, skal du nærmest male hvert eller hvert andet år. Tag i stedet udgangspunkt i en farve du godt kan lide.

Hvis du er meget i tvivl om valg af farve, kan det være en rigtig god ide at nøjes med at male en enkelt væg, så kan du over tid finde ud af om du skal udvide til de andre vægge, eller det slet ikke var den rigtige farve.

Udover at tage udgangspunkt i en farve du kan lide, kan du også vælge at matche det med noget du har i rummet. Har du eksempelvis en stor grå sofa i stuen, kan det være en god ide at finde en farver der minder om det.

Inden du du køber maling, er det en god ide at få nogle prøver på malingen, så du kan prøve på et lille stykke. Der er nemlig ofte stor forskel på hvordan noget ser ud på et papir, og hvordan det ser ud på væggen.

Tre tips til den gode maleopgave

Når du har fundet frem til hvilken maling du skal bruge, er det bare at komme i gang med det hårde arbejde. Hvis du følger disse tre råd, går det hele lidt lettere.

  1. Vælg de rigtige redskaber – køb ruller og lignende der passer til væggen. Spørg en fagmand til råds inden du vælger pensler og ruller
  2. Køb kvalitetsmaling – du vil hurtigt fortryde hvis du køber en dårlig maling og skal male over det samme sted flere gang. Hvis du køber malingen online (eksempelvis her), kan du ofte spare mange penge.
  3. Vid at forberedelsen tager længere tid end udførelsen. Hvis du bruger god tid på forberedelse og afdækning af kontakter, lister og lignenden, går selve arbejdet med at male som en leg.

 

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here