Guide: Sådan skifter du dine egne fodlister

0
2177
fodlister

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Trænger dit hjem til en udskiftning af de gamle fodlister, eller har du måske ikke nogen? Fodlister kan være med til skabe et fulendt udtryk, og du kan sagtens kaste dig ud i at skifte dem selv. Her er en lille guide til hvordan du nemt og hurtigt skifter de gamle lister ud med nye.

Forarbejde og materialer

Forarbejdet er altid vigtigt, fordi det er altafgørende for, om resultatet bliver en succes. Derfor kan det anbefales, at støvsuge gulvet og tørre væggen af, så du har en ren og fast overflade at arbejde med. Hvad angår materialer, skal du naturligvis anskaffe dig de fodlister, du synes bedst om. Derudover skal du bruge et målebånd, en skærekasse, en sav, lim og en fugtig klud eller svamp. Du kan blandt andet købe dine fodlister her.

Sådan gør du

Første step er at måle rummet op og få skåret fodlisterne præcist til. Dette gøres nemmest ved at lave en streg med blyanten og benytte sig af skærekassen. Når fodlisterne er skåret korrekt til, er de klar til at blive sat fast. Vend fodlisterne om og fordel en god klat lim på bagsiden. Sæt fodlisten på det ønskede sted, kontroller at den sidder lige og pres forsigtigt. Dette gentages med alle fodlister, hvorefter du slutter af med at fylde eventuelle sammenfoldninger med lim. Slutligt kører du forsigtigt en fugtig klud eller svamp henover listerne for at fjerne overskydende lim.

Forskellige muligheder og mange forhandlere

Når det kommer til fodlister, er der efterhånden mange muligheder. Du behøver ikke at nøjes med den ældre model, som hamres fast med små søm. Udvalget er stort, og du kan derfor selv afgøre hvilken model du synes bedst om, og på den måde være med til at designe dit rum. Med de rigtige fodlister kan du skabe et sammenhængende og stilrent look.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here