Guide: Sådan kan farver forme rummet

0
1758

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Vil du give dit hjem en særlig stemning? Her får du nogle gode bud på, hvordan du kan gøre dit hjem helt specielt med en slat maling i den rigtige farve og en pensel. Det er ikke så besværligt, som man skulle tro.

Mal gulv og væg i samme farve og få højere til loftet

Vil du have højere til loftet? Så bør du overveje, om det kan være en god idé at vælge den samme farve til gulv og væg. Det kan give en større fornemmelse i rummet. Især hvis du vælger at give loftet en lys farve.

Sæt farver sammen på tværs af rum

Hvis du gerne vil give din bolig en særlig stemning, kan du vælge en farve, der skal fremhæves. Tænk derfor over, hvilke farver du sætter sammen. På den måde har du mulighed for at se sammenspillet mellem farverne, når du ser igennem din bolig – det fungerer dog bedst, hvis du har flere åbne rum i forlængelse af hinanden.

Brug mørke farver til at gøre ting mindre synlige

Hvis du har en radiator i dit hjem, der ikke lige frem passer ind eller bidrager til at gøre hjemmet mere lækkert, så kan det være en god idé, hvis du farver dem i en mørkere farve. Eksempelvis hvis der er et ‘hak’ inde under din vindueskarm, hvor radiatoren er placeret, kan det være en fordel at male den væk med en mørk kontrastfarve. Bor du i Svendborg, kan du tage kontakt til denne maler, der med garanti kan hjælpe dig med flere gode råd.

Mal under skråvæggen

Hvis du maler den væg, der støder op til skråvæggen, kan du give en illusion af, at der er højere til loftet, end der egentlig er. Det kan især være praktisk i små rum, du vil have til at virke større – eksempelvis på børneværelset.

 

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here