Gør brug af professionel køberrådgivning, når du skal købe bolig

0
67

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Hvis du står overfor et boligkøb, kan du drage stor fordel af professionel køberrådgivning. Når du skal købe en bolig, har du som udgangspunkt ikke nogen fagperson på din side. Til gengæld har sælgeren en på sin side; nemlig ejendomsmægleren.

Selvom du møder en rar og flink ejendomsmægler, er vedkommende der i sidste ende for at varetage sælgers interesser. Hvis du derfor gerne vil hav en fagperson, der kan svare oprigtigt på alle dine spørgsmål, bør du helt klart hyre en køberrådgiver.

Hvad er en køberrådgiver?

Oftest er en køberrådgiver selv ejendomsmægler. Det vil altså sige, at vedkommende har den samme uddannelse som sælgerens ejendomsmægler. Forskellen består blot i, at en køberrådgiver har besluttet sig for at hjælpe købere i stedet.

Derfor kan vedkommende gennemgå boligen for dig og svare på alle dine spørgsmål. Køberrådgiveren er der nemlig for at sikre, at du får den bedst mulige handel. Præcis ligesom ejendomsmægleren hjælper sælgeren. Når du hyrer en køberrådgiver, får du derfor også en bedre balance i selve handlen, da både sælgeren og du har hver sin fagperson.

Du kan selv sammensætte din køberrådgivning

Når du gerne vil hyre en køberrådgiver, har du selv mulighed for at sammensætte rådgivningen. Du kan altså helt selv vælge, om vedkommende skal stå for hele din bolighandel – eller blot dele af den.

De fleste køberrådgivere tilbyder nemlig alt fra full service til udvalgte ydelser. Derfor kan køberrådgiveren blandt andet hjælpe dig med:

  • Udvælgelse af boliger
  • Gennemgang af boliger
  • Gennemlæsning af juridiske dokumenter
  • Gennemgang af tilstandsrapport
  • Forhandling af pris
  • Kommunikation med mægler og sælger
  • Kommunikation med pengeinstitut

Samt meget andet. Derfor er det også helt op til dig at bestemme, hvor meget en køberrådgiver skal hjælpe dig med din bolighandel.

Få et rådgiverforbehold

Når du hyrer en køberrådgiver, får du ikke ”kun” hjælp med bolighandlen. Du får også mulighed for at indføre et såkaldt rådgiverforbehold i din købskontrakt. Rådgiverforbeholdet giver dig mulighed for at træde ud af købskontrakten kvit og frit, hvis din rådgiver finder en fejl eller mangel i kontrakten eller boligen.

Hvis du derimod ikke har et rådgiverforbehold, men du stadig ønsker at træde ud af den underskrevet købskontrakt, skal du i stedet betale 1% af købssummen. Derfor er det værd at overveje, om du har råd til at undvære en købsrådgiver.

Få hjælp gennem hele processen

En stor fordel ved en køberrådgiver er, at du kan få hjælp gennem hele processen. På den måde har du altid en fagperson, som du kan ringe og stille spørgsmål til. Køberrådgiveren står nemlig altid klar til at hjælpe dig. Det kan især være en stor tryghed, hvis du skal købe en bolig for første gang.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here