Gør boligen klar til salg: 5 tips

0
370
Gør boligen klar til salg - fem tips

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Byder efteråret på et ønsket boligsalg? Når din bolig skal sælges, er det vigtigt, at potentielle købere får et fremragende indtryk af boligen. For at skabe det rette indtryk, er der en række punkter, der skal gennemgås, inden den store åbent hus dag dukker op i kalenderen. Ved at følge dette indlægs tips angående boligklargøring inden salg, er du et skridt nærmere mod et vellykket hussalg.

Hav styr på det udvendige

Selve indtrykket af din bolig starter med det samme, at de mulige købere står udenfor foran boligen. Hermed er det vigtigt, at græsset er slået, at vinduerne er vasket og at boligen i det hele taget fremstår som et ordentligt og vedligeholdt hjem udefra. Et par krukker med fine blomster samt en sød lanterne ved hoveddøren kan ligeledes skabe et hyggeligt og varmt førstehåndsindtryk, så tøv ikke med at købe lidt tilbehør til udenfor. Dette gælder især også, hvis du har en dejlig altan eller terrasse. Pynt med diverse puder og tæpper, blomsterkrukker og lys, så du viser, at området ligeledes er velegnet til de køligere sæsoner.

Oprydning og rengøring

Ligesom når du får gæster, skal hjemmet under åbent hus i den grad skinne, som var det i går, det blev bygget. Hermed gælder det om først om at rydde ting af vejen, der fylder mere, end de bør, og få rengjort alle de ting, som du har udskudt det sidste halve år. Derudover er det en god idé blot at lade et par jakker og sko være ude i boligens entré, så hele rummet føles større, og så de potentielle køberes positive førstehåndsindtryk bevares.

Vis hjemmets muligheder

Mangler huset et kontor, men ønsker du, at de mulige ejere kan se spændende muligheder i dit hjem, kan et hjørne i enten køkkenet eller stuen sagtens blive til et lille, hyggeligt kontor. Dette gælder endvidere, hvis gæsteværelset mangler. Sørg for at vise dit hjems mange indretningsmuligheder, så interessen vokser, for hver gang de potentielle købere træder ind i et nyt rum.

Små reparationer og andre tilføjelser 

Når boligen skal sælges, er det ligeledes vigtigt, at du tager køberens briller på. Derfor er det tid til at få fikset eventuelle småting, som er blevet udskudt i løbet af årene, og som viser, at boligen er i dårlig stand. Lappede huller kan pletmales, det løbende toilet kan fikses og den løse stikkontakt kan endvidere ordnes. Efter disse småting har fået den rette opmærksom, kan du ligeledes overveje, om du vil bruge penge på at tilføje et par ting i boligen. Dette kan for eksempel være en biopejs, idet biopejse skaber en både hyggelig og varm stemning.

Et sidste tip: tilstandsrapporten

Når husets sidste detaljer er på plads, og du er tilfreds med resultatet, er det en rigtig god idé at få lavet en tilstandsrapport i forbindelse med hussalget. Med denne rapport, som beskriver dit hjems tilstand, kan du nemlig frigøre dig fra ansvaret for skjulte skader på din bolig.

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here