Gode tips til dig, der vil være forfatter

0
730

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Går du (også) rundt med en forfatterdrøm i maven, og kunne du tænke dig at udleve den nu? Så tøv ikke med at læse denne guide, der leder dig gennem de mest basale tips til hvordan, du får succes med din første udgivelse.

Tag på forfatterskole

Forfatterskoler er en fuldstændig enestående mulighed for at blive bedre til at skriv. På en forfatterskole tilbringer du en uge med andre på din alder, der har den samme forfatterdrøm som dig. Du bliver hørt, læst og inspireret – så et ophold på en forfatterskole er helt sikkert et godt sted at starte.

Vælg sprog

Det kan sagtens være, at du ikke har lyst til at skrive eller udgive på dansk. Det giver god mening – markedet for bøger er større udenlands, og måske du allerede kender til sproget. Dog er det alligevel en god idé at hyre et kompetent oversættelsesbureau til at oversætte eller læse korrektur – så er du sikker på at levere det rigtige produkt.

Bliv inspireret

Kernen i at være forfatter ligger i at lade sig inspirere. Det behøver ikke være noget helt vildt og enestående. Det kan være alt fra en oplevelse på skolen, en tilfældig tanke eller en smuk solnedgang. Uanset hvad er det vigtigt at blive inspireret af øjeblikke fra det virkelige liv, så du kan bruge dine erfaringer i din skriveprocess.

Sørg for at blive læst

Alle forfattere ved, hvor vigtigt det er at blive hørt og læst som ny forfatter. Ved at blive læst er du sikker på at vide, hvad læserne vil have. Ofte stirrer man sig blind på sine egne fej i historien, så andre læsere er nødt til at spotte dem for dig. Det er ikke kritik – det er blot en del af læreprocessen.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here