Fransk rødvin – Det er så godt

0
67
winefamly

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Det er ikke til at komme udenom, enhver haveejer med respekt for sig selv elsker rødvin. Rødvin fra Frankrig er stadig verdens mest solgte, og dermed det som de fleste af os drikker.  Det er ikke uden grund. Selvom vi som danske haveejere ikke kan relatere til franskmændenes druemarker, så kan vi nu alligevel forstå at nyde alle de fine blomsternoter og perfekt afstemte syrlighed. Og når det danske sommervejr endnu en gang svigter jeres lille vin, så er der jo ingen, der siger, at man ikke kan nyde synet af den, imens man smager på noget langt bedre.

Frankrig verdens største vinland

Det smukke land har i historisk set sat standarden for vindyrkning og kvalitet, dermed bliver det også anset for vinens moderland. I 2600 år har de forfinet og perfektioneret vindyrknings kunst. Systematisk fundet frem til de områder vi kender i dag og som vi leder efter på mærkaterne.

Fransk rødvin spænder over alle smagsvarianter og vintyper. Du har smagsspektret fra de kraftigt krydrede i Rhône over mod de silkebløde vine fra Bourgogne og endelig til det spændende Bordeaux der i sig selv spænder over mange nuancer og variationer.

Da Frankrig altid har siddet tungt på markedet, har de også været længe om for alvor at reagere på den oversøiske konkurrence. Det har gjort at der er vendt op og ned på hvad en flaske vin skal koste og det kommer forbrugerne til gode i sidste ende.

Det kan godt være lidt kompliceret at købe en god fransk vin, men kender du lidt til geografi, druesorter og årgange så får du altså et blidt fransk druekys med i hvert lille sip. Se det kan vi jo kun glæde os over og se frem imod at nyde hver en lille dråbe på terrassen, når sommeren vender tilbage.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here