Få råd til mere med disse sparetips til boligen

0
860

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

At være boligejer kan være en dyr fornøjelse, og ofte er det de kedelige poster som el, internet eller vand, som koster rigtig mange penge. Det er svært at leve uden nogle af disse ting, men hvad mange slet ikke indser er, at du selv kan gøre meget for at spare penge på disse poster. Derfor har vi samlet nogle sparetips til din bolig, som måske gør, at du kan få råd til lidt mere af det sjove.

Reguler din adfærd

Den mest oplagte ændring er samtidig den sværeste, for den handler om dine vaner. Husker du at slukke for kontakten, når computeren er fuldt opladet eller tv’et slukket. Tag korte bade derhjemme, og udnyt muligheden for at gå i bad i fitnesscentret. På den måde kan du spare mange penge på det varme vand, og det er godt for både din økonomi og miljøet. Får du det fulde ud af dine radiatorer? Hvis der står store møbler foran radiatorerne, vil det blokere for, at varmen kommer ud i rummet. Samtidig kan du udnytte den isolerende effekt, gardiner kan have, hvis du trækker for, når det er aften. På den måde sørger du for, at varmen ikke slipper ud ved vinduerne.

Madlavningen kan være en synder

Hvis du elsker at lave mad i dit køkken, er der også et par tips, du kan være opmærksom på.

Madspild er den helt store synder både økonomisk og for miljøet. Undgå derfor bedst muligt at smide mad ud ved at lave en madplan og i forvejen medregne, hvornår I skal spise rester, hvis du ved, at du er tilbøjelig til at lave for meget mad. Med en madplan er det også nemmere at handle stort ind én gang om ugen. Jo færre gange du befinder dig i et supermarked, jo færre impulskøb kan du blive fristet af.

Derudover kan du spare på energiforbruget under madlavningen med disse små tips. Når du så skal have rester, kan du varme maden i en mikroovn frem for at varme hele ovnen op. Skal du koge æg, så behøver æggene ikke at blive dækket af vand. To centimeter er rigeligt, dampen i gryden vil klare resten. Du kan også spare energi ved at koge vandet til din pasta i en elkedel, før vandet kommer i gryden.

Tjek din udbyder

Dine abonnementer kan hurtigt blive en dyrere post, end du regner med. Særligt fordi der ofte er hård konkurrence på markedet, og du vil ofte kunne finde et godt tilbud. Ofte er det meget nemt at skifte udbyder, så du skal bare finde en udbyder, der passer til dig. Der findes forskellige apps til at holde styr på økonomien, som samtidig kan tjekke, om du har de billigste løsninger.

Tjek for eksempel, om dit mobilabonnement passer til dig. Betaler du for meget mere, end du egentlig har brug for, eller findes der billigere tilbud fra andre udbydere? Det samme gælder for internet i hjemmet. Du kan for eksempel skifte til mobilt bredbånd, og få internetforbindelse lige der, hvor du er. Mobilt bredbånd kan tages med overalt, og det koster ofte mindre end en almindelig bredbåndsforbindelse. Du kan blive klogere på mobilt bredbånd på siden her.

Har du en tv-pakke? Så gennemgå dine kanaler for, hvor meget du egentlig bruger dem hver i sær. Mange tv-udbydere giver i dag muligheden for on-demand abonnementer, hvor du selv vælger og streamer en kanal eller bare et program. På den måde skal du ikke betale for kanaler, du aldrig bruger.

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here