Epoxy gulv – kun til garagen eller også design?

0
1231

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Epoxy gulvet har gået sin sejrsgang igennem de seneste år, hvor også danskerne har fået øjnene op for det fordelagtige gulv.

Mange kalder fortsat epoxy gulvet for branchens hårdeste kvalitetsgulv, og det er slet ikke uden årsag, at mange forbinder gulvet med ulastelig styrke fremfor design – selvom sidstnævnte i dag bærer på mange flotte muligheder.

Hvad gør et epoxy gulv så stærkt? Gulvet er baseret på en to-komponents blanding, der skal lægges af fagmænd. Man kan godt lægge sit epoxy gulv selv, men hvis man ikke har prøvet det før, kan man komme uheldigt afsted, hvilket naturligvis kan ses på slutresultatet.

Når gulvet først er lagt og er hærdet, kan du nyde alle dets gode fordele. Gulvet kan naturligvis lægges med særlige ønsker, så det er bygget med øje for skridsikkerhed, stødabsorbering m.m., men uanset hvad du vælger, kan du nyde godt af den store rengøringsvenlighed!

Rengøringsvenligheden er i top, fordi gulvet er så utroligt stærkt. Det betyder, du kan skrubbe det, bruge maskiner på det og bruge næsten alle de rengøringsmidler, der kunne falde dig ind. Glem alt om pletter, der ikke kan komme af eller misfarvninger, med de rette midler får du let skrubbet gulvet rent, så det atter skinner!

Ydermere, så er gulvet lagt i ét lag, hvilket betyder, der ikke er fuger eller samlinger, som man kender fra klinkegulve eller linoleumsgulve, og det er også medvirkende til at sikre gode rengøringsegenskaber.

Hvad med design?

Et er styrke og rengøringsvenlighed, men hvad betyder det, hvis man ikke kan finde det rette design?

Heldigvis bliver epoxy gulvet sammenblandet, og i den forbindelse kan man få lagt gulvet med farver, mønstre og nuancer, der passer ind i det rum, som det skal skabe harmoni i. Gulvet vælges nok ikke altid, fordi der er mange klassiske design at vælge i mellem, men det er moderne og det passer perfekt ind i det rå look, hvis det er fremherskende i indretningen.

Husk at det ofte kan ære en god idé at tage en indretningsarkitekt eller gulvkonsulent med på råd, hvis du vil høre mere om, hvordan dit rum får det bedste resultat med epoxy gulvet og dets gode egenskaber. Disse kan i øvrigt ofte skabe en computersimulation, så du selv kan se resultatet, før det nye gulv bliver lagt.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here