Drop nu det fastnet

0
1101

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Hver måned er der tæt på 10.000 husstande der melder deres fastnettelefon fra, og i stedet udelukkende har et telefonabonnement på deres mobiltelefoner. Sidste år var der eksempelvis 75.000 der opsagde deres  abonnement i årets første 6 måneder. Antallet af fastnetabonnementer er med andre ord i mere eller mindre frit fald, men der er stadig over en halv million husstande, hvor der står en fastnettelefon – bor du i en af dem?

Dyrt bekendtskab

At tiden er løbet ud for fastnetabonnementerne er meget mildt sagt. For det første er priserne langt højere end priserne er det på telefonabonnementer, et fastnetabonnement koster typisk et sted mellem 4000 og 6000 kroner om året alt efter forbrug – men det er ikke engang det værste ved det.

For langt de fleste er der tale om en vanesag, når de har en fastnettelefon stående, fordi de har vant til altid at have det, og måske fordi de godt kan lide at have et telefonnummer som de kan forholde sig til, og måske har haft i årtier.

Udover at det er dyrt, så er der rigtig mange der rent faktisk slet ikke bruger deres fastnet, selvom de betaler til den i dyre domme. Forrige år faldt taletrafikken på fastnet med tæt på 20%, og det forventes at have været endnu større det seneste år i takt med at det samtidig er steget på mobiltelefoni.

Yderligere er dagens mobiltelefoner af så høj kvalitet, at mange af dem giver bedre samtalekvalitet end den gamle knogle”, udtalte Teleanalytiker Nicolas Fredriksen, tilbage i 2015, og selvom man skulle tro at folk var blevet klogere, er der altså altså stadig en fastnet i tæt på hver fjerde danske husstand.

Køb en smartphone i stedet – hvert år

Taler man 4 timer om måneden i sin fastnettelefon, koster det i gennemsnit ca. 5200 kroner om året at have en fastnettelefon. Tænk på hvad de penge kunne bruges til i stedet, du kunne eksempelvis nærmest købe en ny smartphone hvert eneste år.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here