Derfor skal du have mere dagslys i boligen

0
414

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Dagslys har en stor betydning for vores velbefindende. Det er også derfor, mange oplever enten en mild eller mere alvorlig form for tristhed og depression om vinteren, hvor solen ikke er så meget fremme. Dagslys giver os nemlig både varme, lys og energi, og det er derfor vigtigt at få rigeligt med dagslys ind i boligen – uanset om det er vinter eller sommer. Men hvilke fordele er der egentlig ved dagslys? Læs med her og find ud af, hvilken betydning dagslys har for dit velbefindende og hvordan du kan få det bedste ud af det.

Fordele ved dagslys

Der er mange fordele ved dagslys i boligen. Dagslyset har stor indflydelse på indeklimaet i boligen. Det bidrager f.eks. til opvarmning af boligen. Derudover har dagslyset også stor indvirkning på vores sundhed. Dagslys gør os nemlig både gladere og giver os det nødvendige D-vitamin. Det har også positiv indflydelse på vores koncentrationsevne og vores søvnkvalitet, idet det har indvirkning på hormoner, der styrer vores døgn- og søvnrytme. Vi søger derfor ofte mod dagslyset i boligen ved at placere os nær vinduer.

Sådan får du mere dagslys ind i boligen

Der er altså mange fordele ved at få mere dagslys ind i boligen – men hvad kan man egentlig gøre for at få mere lys ind? Heldigvis er der meget, du kan gøre for at få et mere lyst hjem.

Til at starte med kan du sørge for de bedste forhold udendørs. Hvis der f.eks. er en hæk eller et træ, der skærmer for solen, kan det være en god idé at investere i hækklipning eller topkapning af træer for at give lyset bedre mulighed for at finde vej ind i boligen.

Du kan dog også sørge for de bedste forhold indendørs. Det kan du gøre ved at prioritere lyse farver og materialer i din boligindretning. Du får de bedste muligheder for dagslys, hvis du sørger for at vægge og lofter er lyse i farven. Det gør nemlig, at mere lys bliver reflekteret inden for og så øger det faktisk også lysets styrke indenfor.

Sidst men ikke mindst kan du også indrette din bolig, så du udnytter dagslyset bedst muligt. Du kan f.eks. flytte arbejdspladsen eller opholdspladserne hen til vinduerne. De fleste mennesker foretrækker at sidde tæt på en vindue, især på grund af lyset, men også fordi det giver muligheden for at kigge ud.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here