Alt du skal vide om statisk dokumentation

0
432

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Er du i gang med en større ombygning, eller ønsker du bare at vide mere om statisk dokumentation? Så er du kommet til det rette sted. Læs med herunder, eller på https://bygkontrol.dk/projektering-erhverv/, og få en guide til alt om statisk dokumentation og statiske beregninger. Undersøg altid disse emner, før du går i gang med en større ombygning.

Hvad er statisk dokumentation?

Når du foretager dig en større ombygning, skal der i forbindelsen med byggeret laves statisk dokumentation. Dette gælder eksempelvis både når du skal lave tilbygning, ombygning og nybygning.

Bygningsreglementet kan gøre krav på at se statisk dokumentation, og derfor er det ekstra vigtigt, at du har styr på disse. Dette er ikke blot for din egen skyld, så man kan få lov at bygge, men også for at sikre, at alle regler overholdes ved byggeriet. Hav godt styr på din statiske dokumentation, før du påbegynder byggeriet.

Statiske beregninger og byggetilladelse

Når du har styr på den statiske dokumentation for dit byggeri, skal de statiske beregninger heri overgives til kommunen. Vær opmærksom på, at det er bygherren alene, der skal kunne redegøre for de statiske beregninger og herunder den samlede statiske dokumentation, for at kunne foretage byggeriet.

Når du har indsendt det, der kalds en erklæring for teknisk dokumentation, bliver den lagt i arkivet hos kommunen, så du kan blive holdt ansvarlig, hvis der skulle ske noget uventet undervejs i byggeprocessen. Selvom ansvaret alene ligger hos dig som bygherre, er det dog noget, man ikke kan slippe let udenom.

Selve kommunen forventer nemlig den rigtige dokumentation, og det kan få store konsekvenser for dig, og dit forventelige byggeri, hvis man ikke overholder dette. Er du i tvivl om, hvad du må og ikke må indenfor statisk dokumentation? Tag en snak med en fagmand og få professionel rådgivning om emnet.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here