Alt du skal vide om dine køkkenknive

0
270

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Du ved måske allerede, at knive er nogle af de mest essentielle redskaber, som du skal bruge i dit køkken, og hvis du ikke har de rigtige knive til rådighed, kan det blive svært at lave mad.

Der findes mange forskellige slags knive, og hver kniv er bedst til at løse forskellige opgaver i køkkenet. Bliv klogere på de forskellige typer af knive herunder eller på knivblokken.dk, hvor du også kan købe de forskelige knive og tilbehør dertil.

Flere forskellige slags knive

  • Kokkekniv: Her får du en kniv, som du kan bruge til de meste i køkkenet. Du kan bruge den til at skære hvidløg i små stykker, eller du kan bruge den til store stykker kød.

  • Brødkniv: De fleste mennesker har en god brødkniv liggende i køkkenskuffen. Selvom den hedder en brødkniv, er den altså god til at løse flere andre ting i køkkenet som fx at skære tomater eller hakke nødder.

  • Filetkniv: Dette er en meget lang og tynd kniv, hvor bladet er meget fleksibelt. Den er specielt god, hvis du skal pudse kød inden tilberedning eller filetere fisk. Den er også særdeles god til at skære en række forskellige grøntsager med.

  • Saks: Dette er dog ikke en kniv, men alligevel et vigtigt redskab at have i dit køkken, som du kan bruge til mange af de samme opgaver, som forskellige knive. Du kan bruge den til at klippe krydderurter eller åbne emballage.

  • Santoku kniv: Her får du endnu en kniv, som du kan bruge til flere forskellige ting. Den er god, når du skal skære grøntsager ud i helt fine stykker, og du vil opleve, at du har god kontrol over dine bevægelser.

  • Urtekniv: Næsten alle har en urtekniv i køkkenet, og den er god til både at skære frugt, grøntsager og andre fødevarer.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here