4 tips til at vælge den rigtige autostol

0
395
Legetelt

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Det er ikke altid nemt at finde den rigtige autostol. Der er både sikkerhed og anvendelighed, der skal tages højde for. Det er ligeledes ekstremt vigtigt, at du ikke køber et sæde, der er for stort eller for lille i selve basen, til din bil. Her er fire tips, du skal have in mente.

1. Kontrollér den bane, som selen skal løbe i – sørg for at den er let tilgængelig, og at sikkerhedsselen uhindret kan fastgøres korrekt.
Hvis du vil installere Autostolen med bilens sikkerhedssele, gør du det via stolens forskellige baner, hvor selen kan løbe i – det er disse, der holder sædet fast. Når sikkerhedsselen er fastgjort korrekt på sædet, bør der ikke være mere end 1 cm. side-til-side bevægelse i selve selens løbebane – hvilket betyder, at hvis du tager fat i sædet ved det punkt, hvor bæltet går ind banen og skubbe sædet fra side til side, bør du ikke være i stand til at bevæge sædet mere end 1 cm.

2. Vælg et sæde med todelte holdeelementer. En sådan installation er sværere for et barn at løsne. De to-delte elementer kræver noget mere fingerfærdighed at løsne. Uden disse, kan småbørn muligvis selv løsne selen og klatre ud af sædet.

3. Kig efter ledige justeringsanordninger. Alle sikkerhedsseler kan justeres, men du bør sørge for, at disse er nemme at nå og nemme at bruge. En ukorrekt selejustering gør sædet mindre effektivt i tilfælde af uheld.

4. Vælg noget, der er nemt at rengøre. Sæder lavet i glat stof vil være lettere at rengøre end et struktureret stof, som typisk er mønstret. Dette handler mere om renlighed end sikkerhed – men et sæde, der er let at rengøre, er også meget vigtigt.

For mere information om bilsikkerhed, bør du tjekke AAAs website. For at finde flere retningslinjer baseret på alder og sædetype, klikker du på “For Kids ‘Sake” og ruller derefter ned til sikkerhedsvejledningen.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here