Sådan kommer du i mål med dit nytårsforsæt

0
1234

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Nu er det snart tid til at gå ind i et nyt år, og det betyder også, at mange af os er klar med et nytårsforsæt, som vi gerne vil arbejde på i det nye år. Oven på julen, som har været fyldt med lidt for meget god og fed mad og for lidt motion, er det nok de fleste af os, der har det som vores nytårsforsæt at tabe et par kilo og leve et lidt sundere liv. Men når vi tænker tilbage på, hvordan vi klarede sidste års forsæt om at træne tre dage om ugen og spise flere grøntsager, så er det som regel ikke gået særlig godt. Derfor kommer vi her med et par råd til, hvordan du kan holde dit nytårsforsæt, så du forhåbentligt kan se tilbage på året med stolthed samme tid næste år.

Små skridt er vejen frem

Det lyder kedeligt, men der er sandheden. Når vi går i gang med at leve sundere sker der for de flestes vedkommende det, at vi gerne vil ændre alting på en gang. Men så er det, at det går galt. For det er slet ikke til at overskue alle de ændringer, som de vanemennesker vi er. Derfor er vores råd, at du vælger en eller to ting, som du virkelig gerne vil arbejde på. Så kan du altid fylde lidt mere på i løbet af året. Du kan for eksempel beslutte dig for, at du kun vil drikke en cola om ugen i stedet for fem, eller at du skal gå en tur tre gange om ugen i stedet for en. De små skridt kan føre dig langt, og så kan du langsomt bygge på, så gåturene bliver til løbeture og så videre. På den måde bliver det en vane i stedet for en sur pligt.

Lav et nytårsforsæt sammen med andre

Det hjælper på motivationen, hvis I er to, der sammen bliver enige om at lave et nytårsforsæt om at leve sundere. På den måde kan I nemlig lave aftaler om træning, og så bliver det svære at melde fra, når man ved, at der er en anden, der venter. Det er også nemmere at snakke om de svære ting, når det bliver hårdt at holde fast. Du kan med fordel også inddrage din familie, så de er med på noget sundere mad.

Gå ikke ned på udstyr

Vores sidste råd er, at du planlægger, hvad du gerne vil lave, så du allerede nu kan begynde at forberede dig. Hvis du gerne vil begynde at løbe, vil vores første råd være, at du anskaffer dig nogle gode løbesko, så du ikke får skader af at løbe i et par slidte sneakers. Det gælder også, hvis du for eksempel gerne vil prøve kræfter med styrketræning derhjemme. Her kan du komme langt med et par håndvægte og en yogamåtte. Følg linket her og find det fitnessudstyr, du skal bruge for at komme godt i gang med dit nytårsforsæt.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here